Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Amiért érdemes cicát tartani

2008.03.22


Miért érdemes cicát tartani ?

Kép

 

 

Én , mint a honlap tulajdonosa , nekemis van cicám akit nagyon szeretek ! De ezek a pihe-puha kis állatkák azonkívül  ,hogy aranyosak  és olyan édi kinézetük van azonkívül még másra is jók !               - Ha van cicád akkor kevesebb az esélye hogy szívrohamot kapsz .

- Egy cicával ,hogyha játszol elveszi a figyelmedet így olykor nem is figyelsz oda másra .

- Ha vannak olyan pillanatok amikor úgy érzed téged senki sem ért meg akkor menj ki a kertbe és símogasd meg egy kicsit  a cicádat ,ő  biztos megért majd.

-  Egy cica sok gyengédséget és törődést igényel , ezért mondják hogy a macskák kényesek . Részben ez is igaz hiszen sok gondoskodásra van szükségük , de  a ha törődsz kis házikedvenceddel biztosan meghálálja majd így :

A cica : dorombol, hozzád dörgölődzik

A kutya : csóválja a farkát , összenyal

Egyéb kis állatok : onnan tudhatod ,hogy az egyéb kisebb hobbi állatok (pl :     hörcsög,tengerimalac,nyúl) szeretnek - e téged, hogy nem harapnak, karmolnak meg téged ok nélkül , engedik hogy megsimogasd esetleg kivedd a lakhelyükről.

- Ha esetleg rossz a hangulatod és nincs kedved semmihez (pl: nagy csalódás ért, meghalt valakid, szörnyű dolog történt veled a suliban ) akkor is játszhatsz egy kicsit a cicáddal vagy csak símogasd meg , a cica biztos örülni fog neki és te is megkönnyebbülsz .

 

Miért tartsunk inkább macskát mint kutyát ?! :

 

- Ha bérházban laksz és van cicád  ő nem ver föl hajnali 3:00-kor , hogy ki kell mennie( WC ).

- Ha van egy cicád ő biztosan nem ugatja át az egész éjszakát mert látott egy kutyát az úton vagy egy biciklist . De természetesen akkor sem ugat ha betörő jön ( ebben az esetben és inkább a kutyákat támogatom ) .

- Természetesen a kutyáknak és a macskáknak is vannak rossz tulajdonságaik . A macskák szétszedik a fa törzsét amikor élesítik a karmukat ebből következik, hogy karmolnak is . A kutyák pedig  kaparnak és van, hogy végig ugatják az éjszakát .

Fontos : Egy macskát soha ne bánts azért mert élesíti a körmét  , (szétszedve ezzel a fa törzsét )vagy mert fáramászik, de ugyanakkor a kutyákat se bántsd ha kikaparták a virágot vagy szétrégták a cipődet ! Ugyanis ez az állatoknál ÖSZTÖNÖS , és ha le is szidod ezekért a dolgokért kis házikedvencedet ( tudomásul veszi ,hogy leszidtad ), nem tudja miért kapta a szidást ( rosszabb esetben verést ) !

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

szeretet

(Dorina, 2011.02.07 14:48)

nekem is van cicám cirok a neve imádom néha kicsit tul durván játszik de nem baj mindig megprobálom lecsilapitani egy kis vakarással és valmi harapnivaloval szeret velem aludni mikor vihar van oda bujik hozzám a szomszédba van 1 chivava és azzal szoktak játszani mikor át engedem 3 percre szoval szeretem a cicámat :)

köszi

(szerki-->Dalmi, 2009.09.18 21:13)

köszönöm mindenkinek a hozzászólásokat :)

teccik

(macskanő/macskusz, 2009.08.27 16:27)

teccik az oldalad nagyon vagány

királyság!

(Anyu, 2008.03.22 14:29)

Tuti jó, ill. "macskajó " ez oldal!!!

oldal

(Valaki, 2008.03.22 10:55)

Király az oldal ! :)